اشنایی با خواص شنبلیله

خواص شنبلیله چیست؟ درمان طاسی سر تا تقویت اسپرم

ظاهرا خواص شنبلیله فقط محدود به آشپزی و آشپزخانه نمی‌شود و چیزی فراتر از یک طعم‌دهنده و ادویه است. اگر با مشکلاتی مانند ریزش مو مواجه هستید، شاید بهتر باشد استفاده از این گیاه را امتحان کنید. افراد زیادی ادعا می‌کنند مصرف این گیاه به شکل‌های مختلف در تقویت مو و جلوگیری از ریزش آن موثر بوده است. این تنها بخش کوچکی از خواص گیاه شنبلیله است. به نظر می‌رسد زنان و مردانی که از مشکلات ناباروری رنج می‌برند، می‌توانند به معجزه این گیاه برای درمان خود امیدوار باشند. به مطالعه این مقاله از مجله درمانکده ادامه دهید تا با مهم‌ترین خواص گیاه شنبلیله آشنا شوید.

بهترین خواص شنبلیله چیست؟
مهم‌ترین خواص این گیاه می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

خواص شنبلیله برای مو
به نظر می‌رسد دانه‌های شنبلیله به شکل‌های زیر می‌توانند به تقویت مو کمک کنند؛ اما تحقیقات در این زمینه محدود است:

رشد مو: دانه‌های این گیاه سرشار از پروتئین و اسید نیکوتینیک (Niacin) هستند. این مواد رشد مو را تحریک می‌کنند و در بهبود سلامت کلی فولیکول‌های مو موثر هستند.
استحکام مو: شنبلیله دارای مواد مغذی مختلفی مانند آهن، پتاسیم و ویتامین‌های C ،K و A است. این مواد از شکنندگی تارهای مو جلوگیری می‌کنند.
حفظ رطوبت: دانه‌های این گیاه علفی سرشار از موسیلاژ (Mucilage) هستند. موسیلاژ ماده‌ای ژل مانند است که به موها حالت می‌دهد و رطوبت آن‌ها را حفظ می‌کند. این ماده مانع از خشکی مو نیز می‌شود.
درمان شوره سر: خواص ضد قارچی و ضد باکتریایی دانه شنبلیله می‌تواند به درمان شوره سر و سایر بیماری‌های پوست سر ناشی از عفونت‌های قارچی کمک کند.
کاهش ریزش مو: شنبلیله با تقویت فولیکول‌های مو در کنترل ریزش مو موثر است.

خواص شنبلیله برای باردار شدن
مطالعات علمی جهت بررسی خواص شنبلیله برای رحم و تخمدان و بارداری محدود است. با این حال این گیاه می‌تواند به شکل‌های زیر در تقویت قدرت باروری زنان موثر باشد. البته باید بدانید نتایج در همه افراد یکسان نیست:

تنظیم هورمون‌ها: ترکیبات این گیاه به تنظیم سطح هورمون‌های استروژن و پروژسترون کمک می‌کند. این هورمون‌ها در تنظیم چرخه قاعدگی و تخمک‌گذاری نقش مهمی دارند. بسیاری از طرفداران این گیاه، مصرف آن را به زنانی که سیکل قاعدگی نامنظمی دارند،‌ پیشنهاد می‌کنند.

خواص شنبلیله در قاعدگی
از دیگر خواص شنبلیله برای زنان می‌توان به کاهش علائم سیکل پریودی در آن‌ها اشاره کرد. این خواص می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

ضد اسپاسم: ترکیبات شنبلیله دارای خواص ضد اسپاسم هستند. به همین دلیل به کاهش انقباضات ماهیچه‌های رحم و کاهش دردهای قاعدگی (دیسمنوره) کمک می‌کند. همچنین ترکیبات ضد‌التهابی آن در کاهش التهاب در ناحیه لگن و کاهش ناراحتی مرتبط با قاعدگی موثر است.
تنظیم هورمون‌ها: هورمون‌های استروژن و پروژسترون نقش مهمی در نظم سیکل ماهانه در زنان دارند و دانه‌های شنبلیله با متعادل کردن سطح این هورمون‌ها در بدن به تنظیم دوره پریودی کمک می‌کنند.
ضد درد: طرفداران این گیاه معتقدند دانه‌های شنبلیله دارای خواص ضد درد هستند و کاهش درد‌های مرتبط با قاعدگی، مانند سردرد و کمردرد می‌توانند موثر باشند.
تامین آهن بدن: این گیاه منبع خوبی از آهن است. برخی زنان در دوران قاعدگی به دلیل از دست دادن خون دچار کم‌خونی فقر آهن می‌شوند. مصرف دانه شنبلیله می‌تواند به جبران ذخایر آهن و جلوگیری از کم‌خونی کمک کند.

خواص شنبلیله برای لاغری
به نظر می‌رسد این گیاه به شکل‌های زیر در کاهش وزن و لاغری موثر است:

سرکوب اشتها: فیبر محلول در شنبلیله احساس سیری را در شما تقویت می‌کند و منجر به کاهش اشتها می‌شود. کاهش اشتها نیز به معنای دریافت کالری کمتر و کاهش وزن است.
تنظیم قند خون: این گیاه با تنظیم قند خون از افزایش و کاهش سطح انرژی جلوگیری می‌کند. این امر میل به غذاهای پر کالری و شیرین را کاهش می‌دهد و به مدیریت وزن کمک می‌کند.
افزایش متابولیسم: برخی مطالعات نشان داده‌اند که عصاره شنبلیله اثر مثبتی بر متابولیسم دارد؛ یعنی تجزیه چربی را افزایش می‌دهد و مصرف انرژی را بهینه می‌کند.
کاهش جذب چربی: دانه‌های شنبلیله می‌توانند جذب چربی در دستگاه گوارش را مهار کنند؛ این یعنی دریافت کالری کمتر و کاهش وزن.
همچنین میتوانید برای خواندن مقاله تاثیر هسته خرما بر روی لاغری کلیک کنید.

خواص شنبلیله برای چربی خون
این گیاه فواید بالقوه‌ای برای کاهش سطح چربی خون، به ویژه کلسترول و تری گلیسیرید دارد. البته در این زمینه به تحقیقات علمی بیشتری نیاز است. فیبر محلول در این گیاه با اتصال به کلسترول در دستگاه گوارش مانع از جذب آن در جریان خون می‌شود. این فرایند نیز کاهش سطح کلسترول را به همراه دارد.

جستجو در وبلاگ

دسته ها

مقالات مرتبط

ارسال نظرات

پیمایش به بالا